lauantai 21. huhtikuuta 2018

Matkalla kohti omaa kotia

Olemme yli nelikymppinen pariskunta, joka oli jo päättänyt useampien talon rakennusprojektien jälkeen siirtyä elämään kahden aikuisen kaupunkilaiselämää. Vaan toisin kävi. Vajaa viisi vuotta sitten saimme tietää, että meille oli syntymässä kauan odotettu lapsi, juuri kun olimme myyneet aiemman omakotitalomme ja vaihtaneet asuinkaupunkia ja hankkineet kodin keskustasta. 

Aluksi jäimme asumaan keskelle kaupunkia, josta olimme asuntomme hankkineet ennen tietoa tulevasta lapsesta. Se tuntui siinä kohtaa helpolta ratkaisulta, koska elämä oli muuttumassa oleellisesti kaikilta muilta osin. Aluksi valinta olikin ihan toimiva, kun työpaikat ja kaikki muu oleellinen oli lyhyiden välimatkojen päässä. Lapsen kasvaessa alkoi kuitenkin käydä selväksi, että haluaisimme muuttaa alueelle, josta löytyisi luontoa pienen ihmisen tutkittavaksi, leikkikavereita ja lapselle tärkeät asiat olisivat järkevien etäisyyksien päässä toisistaan.

Haimme jo yhden kerran tonttia Tampereen kaupungilta lapsen syntymän jälkeen, mutta tuolloin onni ei meitä suosinut. Päätimme kuitenkin muutaman vuoden päästä kokeilla uudelleen ”ihan huviksemme” ja yllätykseksemme saimme kuin saimmekin tontin. Tässä kohtaa emme enää halunneet perääntyä, nyt aika oli oikea tämän hankkeen toteuttamiselle. Talo Onnin tarina sai alkunsa.

Mikä tässä rakennusprojektissa sitten on erilaista aiempiin verrattuna? Aiemmat kotimme on tehty omin hartiavoimin, jopa puut on omin käsin kaadettu metsästä. Tällä kertaa kuitenkin päätimme toteuttaa hankkeen talopaketin avulla, koska elämäntilanteemme on oleellisesti muuttunut sitten viime kerran. Emme halua, että projekti vie koko vapaa-ajan, vaan muillekin asioille täytyy olla aikaa. Talopaketti tehdään ulkopuolisin voimin säältä suojaan ja siitä jatkamme sen itse valmiiksi. Erilaisen projektista tekee myös se, että tällä kertaa sinne muuttaa kolmihenkinen perhe kahden sijaan. Talon on tarkoitus olla hyvä kasvualusta luonnollisine ympäristöineen pikku taimelle. 

Koska emme ole puutarhaihmisiä ja pidämme sujuvasta arjesta, meille sopii hyvin kohde kaupunkilähiössä pienellä tontilla. Saamme kuitenkin tässä ympäristössä toteutettua tärkeimmät toiveemme: oman kodin omalla pihalla, luonnonläheisyyden sekä turvallisen ja miellyttävän kasvuympäristön lapsellemme.

Tästä tarina siis alkaa. Tervetuloa mukaan seuraamaan matkaamme!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tontti

Itsellänihän on ollut jossakin vaiheessa haaveena koti, jossa olisi riittävän iso piha tuottamaan osittaisen omavaraistalouden kasvikun...